04 خرداد
ترک اعتیاد
ترک اعتیاد
اعتیاد به مواد مخدر یک بیماری طولانی مدت (مزمن) است که می تواند مشکلات عمده بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی ایجاد کند.
وقتی شما به مواد مخدر وابسته می شوید، بدن شما عادت می کند که آنها را در سیستم خود داشته باشد. قطع ناگهانی مصرف مواد مخدر ممکن است واکنش شدیدی ایجاد کند.
- اگر شما به تنهایی برای ترک اعتیاد تلاش می کنید، باید آماده باشید. قبل از اینکه مصرف مواد مخدر را به طور کامل از بین ببرید، آرام آرام میزان مصرف را کم کنید. این عمل ممکن است منجر به کاهش شدت علائم ترک اعتیاد شود.
- در دوره ترک اعتیاد، کم آبی بدن به دلیل استفراغ و اسهال شایع است و می تواند منجر به عوارض جدی در سلامتی شود. نوشیدن مقدار زیادی مایعات در هنگام ترک اعتیاد بسیار مهم است. محلول های الکترولیت ( شامل نمک، ترکیبات شیرین کننده و طعم دهنده) می توانند به شما در جلوگیری از کم آبی بدن کمک کنند.
- افرادی که دوران ترک اعتیاد را پشت سر گذاشته اند، توصیه می کنند تا جایی که ممکن است راحت باشید. ذهن خود را به فیلم و کتاب مشغول کنید. محل زندگی خود را خنک نگه دارید و حتماً پتو و ملحفه اضافی داشته باشید. به دلیل تعریق زیاد ممکن است نیاز به تغییر ملحفه خود داشته باشید.
- اطمینان حاصل کنید که یک دوست یا یکی از اعضای خانواده شما می داند که شما قصد ترک اعتیاد دارید. علاوه برحمایت، به شخصی احتیاج دارید که شما را چک کند.
- مهم است که ذهن خود را مشغول نگه دارید و سعی کنید کارهایی انجام دهید که از آنها لذت می برید. انجام این فعالیت ها می تواند شانس شما برای دستیابی به موفقیت طولانی مدت را بهبود بخشد.
- شکلات بخورید. بیرون بروید و ورزش کنید، حتی اگر فقط یک پیاده روی کوتاه باشد. چه در یک برنامه درمانی شرکت داشته باشید و چه به تنهایی در حال ترک اعتیاد باشید، مثبت باشید و معتقد باشید که می توانید بر وابستگی خود به مواد مخدر غلبه کنید.
- طی کردن دوره ترک اعتیاد به تنهایی می تواند خطرناک باشد. از پزشک یا سایر متخصصان پزشکی کمک بگیرید. آنها حتی می توانند برای کمک به کاهش علائمی که شما تجربه می کنید داروهایی را برای شما تجویز کنند و مدیریت دوره ترک اعتیاد را آسان تر کنند.
- در حین دوره ترک اعتیاد شدید، ممکن است به خوردن غذا و نوشیدنی میل نداشته باشید. این امر می تواند منجر به کم آبی و سایر عوارض شود. اگر استفراغ می کنید یا قادر به خوردن غذا نیستید حتما با پزشک تماس بگیرید.
Reference: medlineplus.gov
www.healthline.com