باهم، آهنگ سلامتی را می نوازیم


آرتریت
04 خرداد

آرتریت


آرتریت

آرتریت یک بیماری شایع است که باعث درد و التهاب در مفصل می شود و افراد در هر سنی از جمله کودکان را درگیر می کند.

استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید دو نوع شایع آرتریت هستند.

استئوآرتریت

مفصل جایی است که دو استخوان بهم وصل می شوند. انتهای این استخوان ها با بافت محافظی به نام غضروف پوشانده شده است. در استئوآرتریت، این غضروف تجزیه می شود و باعث می شود استخوان های مفصل به هم بخورند و درد ایجاد شود.

استئوآرتریت یک بیماری طولانی مدت است که نمی توان آن را درمان کرد، اما لزوما با گذشت زمان بدتر نمی شود و گاهی اوقات به تدریج بهبود می یابد. روش هایی برای کاهش علائم وجود دارند.

علائم خفیف را می توان با اقدامات ساده ای مدیریت کرد از جمله:

  • به طور منظم ورزش کنید

  • در صورت داشتن اضافه وزن، وزن خود را کاهش دهید.

  • کفش مناسب بپوشید

  • از وسایل ویژه برای کاهش فشار در مفاصل در طی فعالیت های روزمره استفاده کنید

اگرعلائم شما شدیدتر است، شما ممکن است به درمان های اضافی مانند مصرف مسکن و تمرین با فیزیوتراپیست نیاز داشته باشید.

در تعداد کمی از موارد، که این روش های درمانی کمکی نکرده باشند یا آسیب دیدگی مفاصل بسیار شدید باشد، ممکن است جراحی برای ترمیم، تقویت یا جایگزینی مفصل آسیب دیده انجام شود.

 

آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمنی و التهابی است، به این معنی که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به سلولهای سالم بدن حمله می کند و باعث التهاب (تورم دردناک) در قسمت های آسیب دیده بدن می شود.

آرتریت روماتوئید عمدتا به مفاصل حمله می کند (معمولاً به طور هم زمان به چند مفصل). آرتریت روماتوئید به طور رایج روی مفاصل دست، مچ و زانو تأثیر می گذارد.

  • تحرک بدنی داشته باشید

 کارشناسان توصیه می کنند بزرگسالان در حالت ایده آل به مدت 150 دقیقه در هفته فعالیت جسمی داشته باشند، مانند پیاده روی، شنا یا دوچرخه سواری 30 دقیقه در روز و به مدت پنج روز در هفته. می توانید این 30 دقیقه را به سه جلسه ده دقیقه ای جداگانه در طول روز تقسیم کنید. فعالیت بدنی منظم همچنین می تواند خطر ابتلا به سایر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت و افسردگی را کاهش دهد.

  • روش های مدیریت خود را فرا بگیرید

 افراد مبتلا به آرتریت و (از جمله آرتریت روماتوئید) با یادگیری نحوه کنترل علائم ، چگونگی خوب زندگی کردن با آرتریت و تأثیر آرتریت بر زندگی آنها اعتماد به نفس پیدا می کنند.

  • سیگار نکشید

 سیگار کشیدن بیماری را بدتر می کند و می تواند مشکلات پزشکی دیگری ایجاد کند. سیگار کشیدن همچنین می تواند انجام فعالیت بدنی را که بخش مهمی در مدیریت آرتریت روماتوئید است، مشکل کند.

  • وزن خود را متعادل نگه دارید

 چاقی می تواند مشکلات زیادی برای افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید ایجاد کند و بنابراین حفظ تعادل وزن مهم است.

 

Reference: www.nhs.uk (United Kingdom National Health Service)

www.cdc.gov (Centers for Disease Control and Prevention)